Whatsappenzo.nl

≡ Menu

5 coole Whatsapp trucs die iedereen zou moeten kennen!

Whatsapp kan niet meer weggedacht worden uit onze maatschappij.   En daarom zijn er door de jaren heen tientallen apps speciaal ontwikkeld voor Whatsapp.  In dit artikel bespreek ik 5 coole Whatsapp trucs waarvan ik bijna zeker weet dat jij ze niet allemaal kent.  Lees verder en ontdek of jij echt alles uit het Whatsappen haalt?

Beveilig je Whatsapp app

Wist je bijvoorbeeld dat je je Whatsapp app op je mobiele telefoon kunt beveiligen met een wachtwoord?  Zelfs als iemand je normale code kent,  en dus in principe je Whatsapp kan openen,   dan voorkomen zogenaamde  Lock apps dat ze zonder meer je Whatsapp chats kunnen lezen.

Beveilig je Whatsapp met een wachtwoord

Heel erg handig dit.    En ik moet je eerlijk vertellen.  Voordat ik dit artikel schreef, wist ik ook niet dat dit bestond.    Dit is wel heel erg handig voor als je zeker wilt weten dat niemand je chatgesprekken kan lezen!

Maar helaas…   Niemand weet dit,  maar dit is een hele coole Whatsapp truc om de zojuist beschreven beveiliging te omzeilen.

Kijk ook uit voor zogenaamde Whatsapp hack programma’s,  die kunnen met een afbeelding die jij opent,  ook al je gesprekken meelezen.

Met WhatsBackup maak je backups van je Whatsapp chatgesprekken

Jij dacht dus slim te zijn door je Whatsapp chatgesprekken te beveiligen met een wachtwoord?  Dat dacht ik ook.  Maar met WhatsBackup kun je backups maken van je Whatsapp chatgesprekken.  Het mooie alleen is,  of juist het minder leuke ervan is – het is maar hoe je het bekijkt – is dat deze app,  WhatsBackup,  alle Whatsapp gesprekken backupt.  Dus ook de gesprekken die achter slot en grendel staan.  Jammer.

Hou Whatsapp statistieken bij met Whatstats

Ja ja,   wil je weten hoeveel jij daadwerkelijk per dag Whatsappt?  Hou dan Whatsapp statistieken bij met WhatStat.  Op deze manier kom je er bijvoorbeeld achter WIE jou het vaakst Whatsappt en of jij er een Whatsapp verslaving op na houdt?

Je komt er bijvoorbeeld met WhatStat erachter:

  • Op welke dagen jij het meest Whatsappt
  • Door wie jij het meest wordt gewhatsappt
  • Hoeveel berichten jij vandaag,  deze week en deze maand hebt verzonden
  • Op welke tijdstippen jij het meest actief bent. Waarschijnlijk ‘s nachts?  (haha)
  • Enzovoorts.

TextGram maakt van jouw teksten mooie plaatjes

Heb je iets moois te vertellen aan iemand op Whatsapp?  Dan kun je met TextGram mooie plaatjes maken van jouw tekst.

Dus van zoiets als: “Hi.  I just reached 3 000 followers.  Thank you guys!  Love you all!” maakt Textgram het volgende:

Textgram maakt mooie plaatjes

 

Mooi he?   Probeer het uit.  Download TextGram hier!

Dit is mijn favoriet:  Desktop Notifications!

Ben je lekker thuis op je laptop of op je computer aan het surfen?  Heb je je telefoon niet bij de hand,  want die zit bijvoorbeeld in de lader?  Download dan Desktop Notifications app op je mobiel en een speciale addon voor je web browser.

Wat gebeurt er dan?

Dan ontvang je alle notificaties van je telefoon ook in je web browser.  Dus als er iemand appt,  dan ontvang je dat bericht ook in je web browser terwijl jij thuis op jouw computer aan het surfen bent.

Maak je niet druk.  Als je toevallig niet thuis bent en je vader is op de PC,  dan krijgt hij deze notificaties niet.  Je moet namelijk elke keer een wachtwoord invoeren om te verifiëren dat jij het bent!

Tof!

Heb jij nog suggesties?

Ken jij nog een leuke toevoeging voor Whatsapp?  Of een andere leuke app?  Laat het me weten in een reactie en ik voeg ‘m toe!

Alvast bedankt voor je reactie!

by Wouter ten H.

Wouter ten Hoek (27) is een technologiefanaticus die graag schrijft voor onder andere deze website. Wouter beantwoordt met plezier vragen over zijn handleidingen. Stel ze hieronder!

0 comments… add one

Leave a Comment