De ultieme handleiding over whatsapp downloaden

Ja,  daar heb je hem dan.   Je nieuwe smartphone.   En een smartphone zonder Whatsapp,  daar heb je niks aan.  Toch? Bijna op elke smartphone staat Whatsapp Messenger geïnstalleerd.  Mensen SMS’en nauwelijks,  maar appen, zoals dat heet,  alleen maar.   In dit artikel leg ik je onder andere uit waar en hoe je Whatsapp kunt downloaden en installeren.  Laten we maar direct beginnen..

Wat heb je nodig?

 • Een smartphone
 • Een compatibele besturingssyteem:  iOS,  Android,  Windows, Symbian of Blackberry OS.

Dat is het.

Voor elke type besturingssysteem is er een apart installatiebestand.   Dat is ook wel logisch.

In dit artikel zal ik per besturingssysteem aangeven hoe je Whatsapp allereerst kunt downloaden,  installeren en gebruiken.  In een ander artikel wat ik later deze maand ga schrijven,  ga ik de meest gestelde vragen over Whatsapp en Whatsappen behandelen. Indien je Whatsapp pas gebruikt,  raad ik je aan dat artikel zeker eens door te lezen!

Whatsapp downloaden voor iPhone (iOS)

Het maakt niet uit welke iPhone je hebt,   je kunt er op Whatsappen.  Alles wat op het besturingssysteem van iOS draait,  kan Whatsapp Messenger downloaden.   En dus ook vanzelfsprekend op de nieuwe iPhone 6 en iPhone 6 Plus die 26 september van 2014 zijn uitgekomen in Nederland.

Je kunt Whatsapp Messenger op verschillende manieren downloaden.  De eerste manier is de meest voor de hand liggende en vanuit mijn visie ook de meest makkelijke.

 • Klik op de de volgende app op je iPhone:  App Store.   Deze staat standaard geinstalleerd op elke iPhone.
 • Tik in het zoekvak  Whatsapp Messenger.
 • In de resultaten kies je voor Whatsapp Messenger van Whatsapp Inc.
 • Klik om te installeren.  Het is mogelijk dat er om je Apple gebruikersnaam- en wachtwoord gevraagd wordt.  Voer deze in.
 • Het installeren begint.
 • Whatsapp wordt nu gedownload.

Na het downloaden van Whatsapp is het zaak dat je Whatsapp installeert.   Hoe je Whatsapp installeert,  wordt uitgelegd verderop in dit artikel.

Een ander alternatief is door gewoon direct naar de website van Whatsapp te surfen.

Klik hier om naar Whatsapp.com te gaan!

 1. Surf naar Whatsapp.com op je iPhone (let op: het is belangrijk dat je dit op je mobiele telefoon doet!)
 2. Klik op  ‘iPhone’
 3. Je wordt doorverwezen naar deze pagina.  Op die pagina kun je Whatsapp Messenger direct vanuit de Apple Store downloaden.  Veel succes!

Hoe je Whatsapp installeert, staat zoals eerder vermeld, verderop in dit artikel uitgelegd.

Kan ik ook Whatsappen op mijn iPad?

Goeie vraag.   Officieel is die mogelijkheid er niet.   Als je kijkt op de website van Whatsapp (zie link hierboven)  dan merk je dat alle smartphones die een beetje bekend is en haar besturingssysteem ondersteund wordt,  maar de iPad en de Samsung Galaxy Tab, bijvoorbeeld,  niet.   Dat zijn tablets die normaal gesproken geen SIM-kaart en dus geen nummer hebben.  Op die manier kun je dus ook niet Whatsappen, want Whatsapp vraagt om verificatie middels een mobiele telefoonnummer dat tevens als inlog- en gebruikersnaam fungeert.

Maar daar zijn oplossingen voor.  Gelukkig.   In een ander artikel van mij bespreek ik uitgebreid op welke manieren je kunt Whatsappen op je iPad.  Veel leesplezier!

Als je dat artikel niet wilt lezen,  dan volgt hier een  extreem korte samenvatting.   Je kunt in principe Whatsappen op je iPad als je de Whatsapp Messenger installatiebestand voor de iPhone op je iPad zet met behulp van iFunbox.   iFunbox is een softwarematig programmaatje voor op je computer of Mac die het mogelijk maakt om bestanden op je iPad en iPhone te beheren.   Dat is de manier waarop je kunt Whatsappen op je iPad,  in hele grote lijnen.  Voor meer details zie mijn artikel dat specifiek daarover gaat.

Whatsappen op de PC

En ook Whatsappen op de PC is officieel niet mogelijk.  Maar met een paar handige trucjes wel binnen handbereik.  Gelukkig maar,  want volgens velen is Whatsappen op de PC een stuk gemakkelijker.  Immers:  je kunt veel sneller typen dan op je mobiele toetsenbord, niet waar?   Ik ben van mening dat het een overbodige luxe is.

Toch blijken heel veel mensen het prettig te vinden om een desktopversie van Whatsapp te hebben.  Dat is in principe niet mogelijk,  maar ook hiervoor zijn er trucjes waarmee je op je computer of laptop aan de slag kan met je favoriete messengerapp.

Het werkt vooralsnog alleen voor personen met een computer of laptop dat op Windows XP,  Vista,  7 of 8 draait.  Helaas,  de fervente Mac-fanaten onder ons,  worden nog niet gedekt.  Misschien in de toekomst..

Hoe werkt dat dan, zul je je afvragen?

Ook over hoe je kunt Whatsappen op je computer of laptop,  heb ik een uitgebreid artikel geschreven dat je hier kunt raadplegen.

Een korte samenvatting zou zijn:

 • Download een Android emulator,  zoals Bluestacks
 • Of maak gebruik van de app Whatsremote.

Voor meer informatie,  zie mijn artikel.  Link tref je hierboven aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *