Whatsappen op PC

Whatsapp is een razendpopulair chatapplicatie voor de smartphone.   Naar verluidt heeft Whatsapp inmiddels al meer dan 500 miljoen gebruikers wereldwijd.  Genoeg reden voor Facebook om Whatsapp Messenger voor meer dan 1 miljard euro over te nemen.   Maar wat je misschien niet wist,  is dat je Whatsapp ook gewoon op je iPad kunt gebruiken. En… Whatsappen op je PC is ook mogelijk.  Je kunt tegenwoordig gewoon Whatsapp gebruiken via je PC. In dit artikel leg ik je uit hoe dat werkt:  stap voor stap.

Woord vooraf

Het is mijn bedoeling geweest om dit artikel heel informatief en zo volledig mogelijk te maken.   Daarom heb ik getracht alle mogelijke manieren om te Whatsappen op je PC te bespreken in dit artikel.  Kies er gewoon een uit die je direct aanspreekt en volg die stappenplan.  Het is niet zo dat je alle software die ik in dit artikel bespreek nodig hebt.  Een ervan is al meer dan genoeg.

Waarschuwing:  er zijn ook websites die geld vragen voor dezelfde informatie die ik op deze website gratis met je deel.  Het gaat om bedragen tussen de 7 en 14 euro.  Ik raad je aan om daar niet in zee mee te gaan,  want je ontvangt niets anders dan dezelfde informatie als je hier aantreft.  Ik noem verder geen websites, maar  je komt ze vanzelf tegen!

Je hebt niets meer nodig dan een:

 • Een computer of laptop (duh).
 • En een werkende internetverbinding.  (Ook logisch).
 • Plus een Android emulator.  Ik leg je zo uit wat dat is.

Bluestacks:  de Android emulator

Whatsappen op PC met Bluestack android emulatorBluestacks is wat je noemt een Android emulator.  Het is een applicatie die je gewoon op je computer of laptop kunt installeren.  En wat het doet is eigenlijk ‘het doen alsof’  het een smartphone is met een Android besturingssysteem.  Dat betekent dus in normale taalgebruik dat je alle apps die normaal gesproken ontwikkeld zijn voor Android ook op je computer kunt openen en gebruiken met Bluestacks.  Als je dan een stapje verder denkt,  betekent dat dus ook dat je Whatsapp – die ook op Android werkt – op je computer gebruikt kan worden.

Helaas werkt Bluestacks momenteel niet op Mac OS X-besturingssystemen.  Je kunt Bluestacks daarom alleen downloaden met een computer of laptop die op Windows XP,  Vista,  Windows 7 of 8 draait.

Dat is wel minder, maar voor de rest is het in mijn optiek een van de betere Android emulators.  Je kunt het primair gebruiken om te Whatsappen op je PC, maar de mogelijkheden zijn eindeloos.   Alle Android-spelletjes,  die je normaal gesproken alleen op een Android smartphone kunt spelen,  zijn nu binnen handbereik op je PC.   Dat is best wel tof.

Dan moet ik ineens denken aan die goeie ouwe tijden. Toen bestonden er ook zogenaamde gameboy emulators.  Dan kon je Pokemon spelletjes op je computer spellen.  Geweldig!

 Stappenplan:  Whatsappen op je computer met Bluestacks

 • Download Bluestacks.  Hierboven staat een link naar de officiële website van Bluestacks, van waar je Bluestacks kunt downloaden.
 • Doorloop de installatieprocedure.  Dat is niet zo moeilijk.
 • Start het programma Bluestacks op je computer op.
 • Gebruik de zoekfunctie om naar ‘Whatsapp Messenger‘  te zoeken.  Zie afbeelding hieronder.

Zoeken naar Whatsapp Messenger in Bluestacks

Je ziet op de afbeelding dat je Whatsapp kunt zoeken in Bluestacks met behulp van de zoekfunctie.  Wat je nu moet doen,  is erop klikken.  Dan kan de installatie van Whatsapp beginnen.  Deze gaat op dezelfde manier als op een normale smartphone.  Op een gegeven moment moet je een mobiele telefoonnummer ingeven.  Dat nummer kan je huidige Whatsapp nummer zijn,  of een ander nummer.  Belangrijk is dat het een bestaand telefoonnummer is,  omdat je een SMS of belletje ontvangt ter bevestiging van dat nummer.  Vervolgens is dat je Whatsapp nummer en kunnen vrienden en familie je via dat nummer Whatsappen!

Dus kortom:

 1. Klik op “Whatsapp Messenger”
 2. Download en instaleler Whatsapp.
 3. Whatsapp vraagt om een mobiele telefoonnummer.  Geef een bestaand en werkend nummer op.
 4. Je wordt gebeld of geSMS’t op dat nummer ter verificatie.
 5. Na verificatie kun je met dat mobiele nummer Whatsappen en geWhatsapp’t worden!

Mocht je Bluestacks niet gebruiksvriendelijk of traag vinden.  Lees dan verder, want er zijn genoeg alternatieven.

Ik krijg een foutmelding op mijn smartphone

Het komt soms voor dat een Whatsapp installatie op Bluestacks misgaat.  Een van zo’n foutmelding kan zijn dat Whatsapp ineens niet meer werkt op je smartphone.  Dat gebeurt zelden,  maar het komt weleens voor.  Wat je dan doet,  is Whatsapp van Bluestacks verwijderen.  En opnieuw installeren.  Dan moet het werken!

Maar er is ook een alternatief.  Een web-based Whatsapp applicatie.  Dat is met andere woorden gewoon een website waarop je kunt Whatsappen alsof je op smartphone appt.

Whatsremote:  de webgebaseerde Whatsapp Messenger

Voor wie Whatsapp op de PC echt noodzakelijk is,  is er ook een relatief eenvoudig alternatief.  Whatsremote.  Met Whatsremote kun je vanuit je web browser,  via een internetsite,  gewoon Whatsappen.  Daarvoor moet je wel een Google-account hebben,  de app Whatsremote op je Android-toestel geinstalleerd hebben en een actieve internetverbinding hebben.  Maar dat is het dan ook.

Zo werkt Whatsremote.  Een stappenplan.

 • Download de Whatsremote app op je Android smartphone.  (Link naar de Google Play Store).
 • Open Whatsremote op je mobieltje en het eerste wat de app je vraagt, is of je toestemming geeft om de app super user te laten worden.   Om ‘m  functioneel te maken, moet je wel akkoord gaan.  Maak je er verder niet druk om!
 • Vervolgens moet je je eenmalig gratis registreren.  Voor de registratie is een Google-account vereist.
 • Daarna kun je inloggen en kies je voor een gratis proefperiode van 3 dagen.  Voor een half jaar betaal je 0.99 cent. Een koopje lijkt mij.
 • Voortaan kun je vanuit je web browser inloggen op Whatsremote.com. Daarvoor is het wel noodzakelijk dat je ook tegelijkertijd ingelogd bent op je Google-account op je computer.

 

Zo ziet een melding om Super User te worden eruit.

Zo ziet een melding om Super User te worden eruit.

Je ontvangt nu alle berichten die je normaal gesproken op je telefoon ontvangt ook op je PC.  Vanuit je web browser kun je ook chatten en ook de emoticons om je verhaal op te fleuren,   ontbreken niet.

Mijn voorkeur gaat,  hoe dan ook,  uit naar Bluestacks.  Maar dit is een veel betrouwbaarder alternatief.  Aangezien je er 0.99 cent per half jaar voor betaalt, kun je wel enige kwaliteit verwachten.   Of dat ook zo is bij Bluestacks, betwijfel ik.

Heb je vragen?

Als je nog vragen hebt naar aanleiding van dit artikel over de manieren waarop je kunt Whatsappen op je computer?  Laat het me dan weten in een reactie hieronder.  Ik help je graag verder met alles wat ik hierover weet.  Maar ook andere bezoekers kunnen jouw vraag wellicht beantwoorden.   Vond je het een interessante artikel?  Deel het dan a.u.b. met je vrienden, familie en kennissen op Facebook en andere sociale media.   Bedankt voor het lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *